تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
فروشگاه اینترنتی برنج

فروشگاه اینترنتی برنج

فروشگاه اینترنتی برنج

نحوه ی کود دهی زعفران

✅ برای داشتن زعفرانی با کیفیت و مرغوب باید مراحل زیر را به دقت انجام دهید.

1️⃣ مرحله اول

🔶 زمان مصرف : آب اول (آب کولش)

🔷 عملیات زراعی ، آبیاری و تغذیه کودی :

🔶کود نیتروژن ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار – کود فسفر (فسفات آمونیوم یا سوپر فسفات تریپل) به مقدار ۱۵۰ کیلوگرم – کود سولفات پتاسیم ۱۰۰ کیلوگرم – استفاده از کود هیومکس همراه با آب آبیاری بصورت پودری ۸۰ درصد هیومیک به مقدار یک کیلوگرم در هر هکتار و یا بصورت مایع ۱۲ درصد هیومیک به مقدار ۶ لیتر در هر هکتار

2️⃣ مرحله دوم

🔶 زمان مصرف : آب بعد از برداشت گل (زاج آب)

🔷 عملیات زراعی ، آبیاری و تغذیه کودی :

🔶 استفاده از کود سولوپتاس به مقدار ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم در هر هکتار – کود نیتروژن به مقدار ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار

3️⃣ مرحله سوم

❇️ (مهمترین مرحله تغذیه کودی)

🔷 زمان مصرف : آب سوم و چهارم  ، اوایل بهمن تا نیمه اسفند ، (به صورت محلولپاشی)

🔶 عملیات زراعی ، آبیاری و تغذیه کودی :

🔷 ۱-استفاده از کود ماکرو  با درصد فسفر و پتاس بالا یا کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰

🔶 ۲-استفاده از کود میکرو

🔷🔶 از اواخر بهمن تا نیمه اسفند ، برگهای زعفران که از راس پیازهای دختر روییده اند از رشد باز می مانند و ریشه ها که از کف پیاز مادر روییده اند خشکیده و پیاز مادر در جسم پیازهای دختر مستهلک می شود و از این پس پیاز دختر و پیازچه هایی که فاقد ریشه می باشند برای تغذیه و درشت شدن در طول ماه های اسفند و فروردین فقط به جذب برگی و فتوسنتز و ذخیره سازی مواد غذایی از باران های فصلی متکی هستند. محلول پاشی مزرعه در این دوره کوتاه با کودهای کامل با فرمول مناسب و تحقیق شده ، موجب درشت شدن پیازها و گل آوری آنان در سال بعد و نهایتا افزایش تولید در مزرعه زعفران می شود. در سالهای خیلی سرد در ماههای دی و بهمن باید از آبیاری مزرعه خودداری نمود ، زیرا باعث یخ زدگی و فساد پیازها می گردد. آخرین آبیاری در اواسط فروردین ماه است ، زمانی که برگهای زعفران رو به زردی می گرایند ، بعد از آن برگها را چیده و بعنوان خوراک دام استفاده گردد.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 16 آبان 1398ساعت 12:53 توسط طاها | تعداد بازديد : 35 | |

خاک

خاک
بيشتر طبیعت ميوه , به بافت خاك حساسيت زيادی نشان می دهند و در صورتی‌که خاك دارنده ژرفا ( عمق ) و زهكشی كافی بوده و از pH قابل قبولی نيز برخوردار باشد به نیکی در آن رویش كرده جنس كافی می دهند . ولی اضطراری به تذكر است كه خاك‌های سبكتر بطور معمول از خاكهای سنگين‌تر , كم رطوبت‌تر بوده و به همين دليل در فصل بهار زودتر گرم و در پاييز ديرتر سرد می شوند و زیرا از تهويه بهتری نيز برخوردارند , در صورت وجود آب و مواد غذايی كافی , فضای سبز ميوه , در آنان بيشتر رویش می‌نمايند .


در بررسی خاك , به مراد احداث گلشن , نكاتی كه از اولويت برخوردار میباشند : در جايگاه نخستین ژرفای خاك , در جايگاه دوم ژرفای تراز آب زيرزمينی و در رتبه سوم ميزان نمك‌های محلول ( شوری ) خاك است . كمبود مواد معدنی و آلی , و تا حدودی نیز نامناسبی خاك , را می‌توان با اضافه کردن مواد مورد نياز به خاك , جبران كرد . در صورتیکه كه ژرفای خاك كم باشد , می توان چنانكه در جهرم همگانی است گودالهايی با بعد ها , به نسبت بزرگ ( حدود ۲ متر ) حفر و آنرا با خاك مرغوب مالامال كرد و درخت را در آن كاشت . اما اين كار , گران تمام می شود و صرفا برای فرآورده‌هايی مثل مركبات كه راندمان بيشتری دارا هستند مقرون به صرفه است . تراز آب زيرزمينی را می توان با زهكشی و ميزان نمك را با شستشوی خاك كاهش بخشید كه هر دو عملياتی گران می‌باشند و صرفا در صورت تحمیل , به احداث گلشن در زمينی با اين ويژگی‌ها مبادرت می‌كنند .


ث - آب :

بر پایه ی يك قاعده كلی هر گاه منطقه‌ای دارنده بيش از ۷۰۰ ميلی‌متر باران ساليانه , با پراكندگی يكنواخت , باشد برای رویش فضای سبز ميوه به صورت ديم مطلوب است . در نقاطی كه باران ساليانه ۷۰۰ - ۵۰۰ ميلی‌متر بارندگی داشته باشند نياز به آبياری تروتمیز در سراسر فصل پرورش دارا هستند . بيشتر نقاط ايران به غیر از كرانه‌های دريای خزر در گروه سوم قرار دارند و در آنها تنها گياهان بسيار مقاوم در برابر كم‌آبی (از قبيل انگور، بادام،‌ پسته و انجير) را می‌توان به صورت ديم پرورش داد و بقيه ميوه‌ها نياز به آبياری مرتب دارند. به دليل كمبود آب، اغلب تهيه آن احتياج به سرمايه به نسبت زيادی دارد كه بايد پيش از شروع به احداث باغ در نظر گرفته و تأمين شود. علاوه بر مقدار و قيمت آب، كيفيت آن نيز اهميت زيادی دارد زيرا آبياری مداوم يك خاك خوب با آب سنگين و يا شور، به تدريج، زمين را شور و نامناسب می‌سازد.

عوامل اقتصادی :

 
مهم‌ترين هدف از توليد هر نوع محصول، كسب درآمد است. همين هدف بايد در كليه فعاليت‌هايی كه برای بالا بردن ميزان و كيفيت فرآورده انجام می شود منظور گردد، به طوری كه فرآورده باغبانی، در ضمن برخورداری از كيفيت مطلوب، برای توليد كننده نيز كمترين هزينه‌ها را در بر داشته باشد. بطور كلی، عوامل اقتصادی مؤثر در توليد هر محصول،‌ از جمله ميوه‌ها را می‌توان به دو گروه: سرمايه‌گذاری يا هزينه‌های توليد، و عوامل مربوط به بازار‌ يا بازاريابی تقسيم كرد. گروه اول، هر زمان تابع شرايط خاص منطقه‌ای بوده و به تقريب اصولی متغير دارد كه بحث در مورد آنها از حد اين سایت خارج است، ولی در مورد بازار اصولی كلی وجود دارد كه در زير بطور مختصر تشريح خواهند شد.

 
به گفته اقتصاددانان، ارزش يك محصول تا زمانی كه به بازار نرسيده برابر صفر است. به عبارت ديگر، حتی بهترين محصول توليد شده اگر قابل حمل به بازار نباشد و يا خواستار نداشته باشد جز ضرر چيزی عايد توليد كننده نخواهد كرد. بنابراين بايد قبل از احداث يك باغ جديد، در مورد بازار فروش محصول آينده آن مطالعه و دقت كافی به عمل آيد.

 
بطور كلی فرآورده‌های باغبانی برای يكی از چهار منظور زير توليد ميگردند:

 
الف: صدور به بازارهای محلی برای مصرف تازه

 
ب: صدور به بازارهای دور دست برای مصرف تازه

 
پ: ارسال به كارخانه‌های كنسروسازی و ميوه خشك كنی.

 
ت: نگهداری در انبار و ارسال به بازار در فصل كمبود و گرانی برای دستيابی به سود بيشتر. توليد كننده، پس از گزينش نوع ميوه‌ای كه مايل به پرورش آن است، بايد رقمی برگزيند كه در عين شرايط سازگاری با منطقه، فراخور هدف توليد هم باشد. برای مثال: محصولی كه برای بازار محلی توليد می‌شود بايد زودرس، پرآب و خوش عطر باشد، محصول برای بازارهای دور در درجه اول نسبت به ترابری (حمل و نقل) آسيب‌ناپذير باشد، محصولی كه قرار است تبديل به كمپوت يا ساير فرآورده‌ها گردد بايد رنگ و طعم و بافت خود را پس از آزمايش حفظ كند، و ميوه‌ای كه به انبار فرستاده می‌شود بايد از قدرت انبارداری خوبی برخوردار باشد.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 14 آبان 1398ساعت 13:16 توسط طاها | تعداد بازديد : 43 | |

همایش مگس میوه مدیترانه ای و مگس زیتون در گرگان برگزار شد.

❇️در این همایش عباسی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان، مبشری پژوهشگر مرکز تحقیقات استان، باغدار منطقه بندرگز و حق نما مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی استان گلستان با بررسی مسائل، توصیه های فنی با پیشنهاداتی را اعلام داشتند:

🔸با توجه به اهمیت آفت همگانی مگس میوه مدیترانه ای در باغات بارده استان بدلیل دامنه میزبانی وسیع (آلو، هلو،شلیل، خرمالو، گلابی، نارنگی، پرتقال، انار و......) و مگس زیتون تقاضا شد، موارد ذیل که قبلاً در دستورالعمل ارسالی و اطلاعیه ترویجی- آموزشی بطور کامل ارایه شده بود، به نحو مقتضی به منظور رعایت و اجرا در اختیار کارشناسان و بهره برداران تحت پوشش قرار داده شده و رسید تحویل آن از باغدار گرفته شود.
🔸پیشنهاد شد با توجه به الزام مشارکت باغداران در کنترل آفت، موضوع از طریق فرمانداری، بخشداری و دهیاری شهرستان کما فی السابق مورد پیگیری قرار گیرد. 
🔸 ردیابی آفت با نصب تله های فرمونی جلب کننده
🔸برداشت به موقع میوه های رسیده
🔸جمع آوری و دفن کردن میوه های آلوده در عمق 50 سانتی متری خاک یا نگه داری میوه های آلوده در کیسه های ضخیم و بدون منفذ
🔸 شخم سطحی باغ، باغچه ها و حیاط در فصل سرد سال
🔸برداشت زود هنگام برخی از میوه ها که فرآیند رسیدن آنها بعد از برداشت هم ادامه پیدا می کند.
🔸 شکار انبوه با مواد جلب کننده تغذیه ای با استفاده از بطریهای نوشابه به تعداد 70 تا 100 تله در هکتار با توجه به تراکم جمعیت آفت همراه با 200 تا 300 سی سی  شامل 3% پروتئین هیدرولیزات به همراه سم مناسب به نسبت2 درهزار 
🔸طعمه پاشی یک طرف درختان و به صورت یک یا دو ردیف در میان، شامل شاخه و برگ با طعمه مسموم 
🔸توصیه شد طعمه پاشی بعد از هر بار بارندگی و در حالت عادی به صورت هفتگی تا زمان کاهش جمعیت تکرار شود
🔸زمان مناسب طعمه پاشی از زمان شروع روند افزایش جمعیت( دو تا سه مگس در تله در یک روز) با توجه به شرایط آب و هوایی و رشدی میوه
🔸در سطح باغاتی که طعمه پاشی انجام شده، ضروری است یک تله فرمونی نصب تا به محض کاهش شکار، عملیات طعمه پاشی متوقف شود.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در جمعه 10 آبان 1398ساعت 12:45 توسط طاها | تعداد بازديد : 71 | |

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

⭕️ رشد ۴۰ برابری تولید آبزیان در ایران/ ظرفیت تولید ۱ میلیون تن ماهی در دریا وجود دارد

✅ وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از چهارمین نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته:

🔹صنعت شیلات ایران پس از انقلاب اسلامی رشد فزاینده‌ای داشته است.

🔸در ابتدای انقلاب اسلامی کل محصولات شیلاتی کشور از منابع دریایی شمال و جنوب و پرورش آبزیان حدود ۳۰ هزار تن بود در حالی که این میزان تولید در سال ۹۷ به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن افزایش یافته و رشدی ۴۰ برابری داشته است که افتخار بزرگی برای کشور محسوب می‌شود.

🔹این افزایش تولید در حالی حاصل شده است که در کشور کمبود منابع آبی به ویژه آب شیرین وجود دارد اما با حضور، سرمایه گذاری، استفاده از ابزار و تکنولوژی های نوین و آشنایی با متدهای روز دنیا در این صنعت شاهد رشد بالایی هستیم.

🔹ایران صادر کننده محصولات شیلاتی اعم از صید دریایی و پرورشی است.

🔸حدود ۸۰ درصد صادرات آبزیان کشور به شرق دور و اروپای غربی بوده و اخیرا هم در زمینه قزل آلا به کشورهای شمالی ایران به خصوص روسیه صادرات داشته‌ایم.

🔹این صنعت اقبال خوبی هم در سطح کشور داشته و سرمایه گذاران و کارآفرینان در این زمینه فعال هستند.

🔸ظرفیت فوق العاده ای برای پرورش ماهی در دریاها وجود دارد که بسیار بیشتر از میزانی است که ما در حال حاضر تولید می‌کنیم.

🔹در این زمینه مطالعات گسترده‌ای انجام و ظرفیت تولید یک میلیون تن پرورش ماهی در دریا پیش بینی شده که مجوزهای زیست محیطی آن گرفته شده و در برخی مناطق مانند سواحل مکران به دنبال صدور موافقت‌نامه های اصولی‌ بی‌نام هستیم که تمام مراحل اداری را پشت سرگذاشته باشد و سرمایه‌گذار و کار آفرین رجوع کننده بتواند به راحتی مجوز بگیرد.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 6 آبان 1398ساعت 13:14 توسط طاها | تعداد بازديد : 52 | |

کاربرد سنگریزه های سپید و سبک درون خاک گلدان چیست؟

کاربرد سنگریزه های سپید و سبک درون خاک گلدان چیست؟
پرلیت مورد زیاد خیر برای ریشه زنی قلمه است و ریشه ای که در پرلیت پرورش و رویش یافته خیلی قادر خیس از سیستم ریشه قلمه در آب خالی است .

وقتی که خاک گلدان فراهم می خرید و ردوبدل گلدان انجام میدهید و یا این که گیاهی در باطن گلدان می کارید , متوجه می شوید سنگهای سپید رنگ سبک و کوچکی در خاک گلدانتان موجود است . ممکن است فکر کنید این دانه های سپید , سنگ نیستند زیرا دوچندان سبکند . نام این سنگریزه های سپید مو جود در خاک گلدان , پرلیت ( perlite ) است .

خاک پرلیتی چیست؟

خاک گلدانی که دربردارنده ذرات ریز و گِرد سنگ پرلیت و ترکیبات دیگر است , به صورت خاک تیره با نقاط سپید رنگ مشاهده می شود . پرلیت جزو موا آلی نیست و فقط برای امداد به شکافت هوا در خاک به کار گیری میشود . ورمیکولیت هم یکی دیگر از افزودنی های خاک است که برای هوا دهی به خاک از آن به کار گیری میشود ولی کمتر از پرلیت به هم پیوسته است . دقت داشته باشید مدام نمی‌توان آنان را به جای نیز بهره برد البته در بستری که برای ریشه زنی فراهم نموده اید , هر دو مناسبند .

پرلیت چیست؟

پرلیت یک شیشه آتشفشانی است که تا 871 سکو سانتیگراد حرارت چشم است که در فیض این حرارت همانند ذرت بود داده ترکیده و 13 برابر میزان اول اش منبسط شده‌است . این انبساط ناگهانی سبب ساز به سبک وزنی شایان توجه آن شده‌است . در واقع مال آخرین فقط 2 . 2 تا 3 . 5 کیلوگرم در هر 28 لیتر وزن دارااست . پرلیت تخلخل بالایی داراست که درین منافذ هوا جریان دارااست . در‌صورتی‌که پرلیت را در ذیل میکروسکپ ملاحظه کنید , می بینید با سلولهای کوچک متعددی پوشیده شده که رطوبت را در مرحله فرنگی پرلیت جذب می‌کنند خیر باطن آن . به همین دلیل پرلیت در تسهیل رطوبت رسانی
موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 4 آبان 1398ساعت 12:15 توسط طاها | تعداد بازديد : 44 | |

عارضه لکه پوست استخوانی در باغ ها پسته


این عارضه در سالیان اخیر ضرر و زیان مضاعف متعددی به متاع پسته وارد نموده است و به صورت تقریبی و میانگین , ۱۵ درصد متاع پسته از اوایل اردیبهشت ماه تا میانه خرداد ماه در اثر این عارضه از فی مابین میرود , با اعتنا به مطالعات و پژوهش های انجام یافته و تجربیات فردی من , ارتقاء غلظت عنصرها غذایی سدیم و منیزیوم در برگ و در سود کاهش نسبتهای کلسیم به منیزیوم , پتاسیم به سدیم و کلسیم به سدیم از کارداران دارای اهمیت ایجادکننده این عارضه می باشد‌ . این عارضه در ارقام اکبری و کله قوچی شدیدتر و در ارقام احمدآقایی و فندقی کمتر پیدایش می نماید . کارهایی متعددی برای در دست گرفتن این عارضه از جمله به کار گیری از نیترات کلسیم در زمانهای بعداز برداشت و اوایل فصل بهار , محلولپاشی های برگی اشکال کلسیم پس از برداشت , فروددین ماه و اردیبهشت ماه و همینطور استعمال از ترکیبات کلسیمی در فصل زمستان انجام یافته شده‌است , حاصل بررسی‌ها نشان میدهد که کاربرد نیترات کلسیم بهاره و محلولپاشی کلسیم در در اختیار گرفتن عارضه بی تاثیر بوده است ( کمااین که در فصل بهار ۹۸ حجم بالایی از کود نیترات کلسیم و محلولپاشی های کلسیمی استعمال شد , ولی این عارضه با شدت و وسعت در بیشتر بخشها تماشا شوید ) , به کار گیری از ترکیبات کلسیمی زمستانه تاثیر بیشتری در در دست گرفتن عارضه داشته است . ولی به طور کلی شایسته ترین فیض هنگامی نتیجه ها می شود که تعادل میان عنصرها غذایی کلسیم , پتاسیم و سدیم در برگ برقرار گردد . در این خصوص به کارگیری از ترکیبات کلسیمی و تصحیح کننده خاک با خلوص بالا و آرام رهش که به طور همزمان خواص اسیدی نیز داشته باشند با محاسبه ظریف و در فصل زمستان مضاعف اثر گذار خواهد بود , همینطور کاربرد اسید هیومیک گرانوله کیفیت عالی در فصل زمستان نقش به سزایی در برقراری تعادل عنصرها غذایی در خاک و به تبع آن در برگ دارااست , این سفارش ها علی الخصوص درشرایط آب و خاک شور و نفوذناپذیر بسیار تعیین کننده هست و اولین اولویت در مدیریت زمستانه باغات پسته خواهد بود.......
حمید علی پور
موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 2 آبان 1398ساعت 12:28 توسط طاها | تعداد بازديد : 45 | |

کاربرد های گویش کد نوشتن سی


کاربرد لهجه C در پباده سازی سیستم‌عامل‌ها
بخش قابل‌توجهی از سیستم‌عامل ویندوز با لهجه C درج شده شده‌است , تقریباً می‌توان بیان کرد که کلیه اَبَرکامپیوترهای جهان بر پایهٔ لینوکس می باشند که بخش قابل‌توجهی از آن هم با گویش C مندرج شده‌است و بخش قابل‌توجهی از کِرنِل OS X هم با گویش C مندرج شده‌است . در زمینهٔ ابزارهای هوشمندی همچون گوشی و تبلت نیز ما نیازمند گویش C هستیم چرا‌که بخش‌هایی از کِرنِل سیستم‌عامل‌های iOS , Android و Windows Phone با لهجه C متن شده‌ است .
کاربرد لهجه C در نرم‌افزارهای گرافیکی
فیلم‌ها و انیمیشن‌های سه‌بُعدی هم با نرم‌افزارهایی ساخته میشوند که همه با زبان‌های C و ++C متن شده‌اند . نرم‌افزارهای گرافیکی و انیمیشن‌سازی جزء اپلیکیشن‌هایی می‌باشند که پرفورمنس در آن ها از اهمیت بسزایی شامل است چرا‌که که‌این دست نرم‌افزارها بایستی در کسری از ثانیه حجم قابل‌توجهی از داده‌ها را رِندر نمایند و احتمال دارد به همین منظور نیز باشد که از زبان‌هایی همچون C و ++C در توسعهٔ آن ها به کار گیری میگردد ( همینطور بخش اساسی اکثری از گیم‌ها با زبان‌های C و ++C توسعه و گسترش می یابد . )
کاربرد لهجه C در سیستم‌های اِمبدد
اکثری از سیستم‌های به اصطلاح Embedded همچون مایکروفر , یخچال فریزر , سیستم‌های صوتی و چهره ای , ساعت دیجیتال , سیستم ضد قفل اتومبیل , کروز در اختیار گرفتن , ایربگ و غیره می باشند که کِرنِل آن ها با استعمال از گویش C مندرج شده‌است . کلیه این دیوایس‌ها , کامپیوترهای کوچکی دارا هستند که باطن آن ها پردازنده‌های کوچکی درنظرگرفته شده که روی آنها یک نرم‌افزار نصب است که عمدتاً با لهجه c نوشته شده است.
موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 1 آبان 1398ساعت 12:39 توسط طاها | تعداد بازديد : 28 | |

سفیدک_سطحی_مو (آفت انگور)

نام علمی :           Uncinula necator

در مناطق مختلف کشور سفیدک سطحی یا سفیدک حقیقی مو به اسامی محلی گوناگون سیابور، بادزدگی، گردزدگی ، شته ، شفته ، گردابی، چر، دردک، آق، و غیره گفته میشود.این بیماری به سه طریق خسارت میزند:

- دانه های انگور را کثیف و چرکین و ترک خورده و نامرغوب می کند .

- عملکرد محصول را کاهش می شدهد

- مو را ضعیف نموده و از رشد مو جلوگیری میکند

گاهی اوقات خسارت سفیدک به حدی است که انگور قابل چیدن و فروختن نیست و حتی ممکن است خسارت آن به حدی باشد که حتی یک خوشه برای خوردن باقی نگذارد .

علائم بیماری:

قارچ عامل بیماری می توانند روی تمام قسمت ها ی جوان و سبز مو  اعم از برگ ، ساقه ، پیچک ، گل و میوه ظاهر شود .ولی مشخص ترین علائم روی سطح فوقانی برگ ظاهر میشود . پودر سفید در دو طرف برگهای جوان ایجاد میشود و در موقعی  که برگ ها به شدت مورد حمله باشد در شرائط گرم و خشک به  طرف بالا لوله  میشوند.برگها مبتلا در تابستان  قهوه ای  شده و نابهنگام خزان می کند . نظیر همین لکه ها و نقاط  روی ساقه  های جوان ، نیز تشکیل شده  و بعدا" لکه ها تغییر رنگ داده و سرانجام در پاییز به رنگ قهوه ای متمایل به سیاه در  می آید این شاخه ها را در موقع زمستان به سهولت میتوان از ساقه های سالم تمیز داد.اگر به خوشه  های گل حمله کند ، گلها بدون تلقیح مانده و می ریزند واین نوع آلودگی اولیه کمتر اتفاق می افتد. میوه نیز مورد حمله واقع میشود و یک گرد سفید خاکستری  رنگی تمام حبه را در بر میگیرد.

اگر میوه قبل از رسیدن مبتلا گردد به رشد طبیعی خود نرسیده ترش مانده وبعد نیز می ترکد ، غورها را پودری سفید در بر میگیرد وبعد میریزد و اگر باقی بماند ترک طولی و عرضی می خورد و دانه به خارج راه میابد

سفیدک سطحی

عامل بیماری:

این قارچ از رده آسکومیست است که مرحله جنسی آن Uncinula necator   وشکل کنیدی دار آن به نام Oidium tuckeri  نامیده میشود.

قارچ عامل سفیدک سطحی مو زمستان را به صورت میسلیوم در داخل جوانه ها به سر برده و در اوائل بهار بیماری رشد نموده و ایجاد کنیدیوفور و کنیدی کرده و بدینوسیله بیماری از سالی به سال دیگر انتشار می یابد.کنیدی ها نیز ممکن است در زمستان زنده باقی بمانند و موجب انتقال بیماری در سال آینده شوند.

 با انکه زارعین سرمای زمستانه و برف  و یخبندان  را برای دفع حشرات و امراض  قارچی موهبت الهی می دانند ولی تجربه  ثابت می کند که سرمای سخت زمستان مانع ظهور سفیدک مو در سال بعد نمی شود .

سفیدک سطحی

وزش باد و رطوبت هوا نیز در انتشار و جوانه زدن کنیدی های قارچ تاثیر دارد و با آنکه در اکثر نقاط کشور که دارای میزان بارندگی متفاوت در بهار هستند شیوع دارد .

مبارزه:

در بیماری گیاهی مبارزه مشکل بوده .عملیات زراعی از قبیل هرس شاخه ها و سوزاندن آنها و بیل زدن ÷س از ریزش برگ ها و مدفون نمودن برگ ها ی آلوده در خاک و کاشت مو به طریقی که امکان تهویه برای بوته ها وجود داشته باشد از شدت بیماری می کاهد .

بهترین زمان مبارزه زمانی است که هنوز میسلیوم ها جایگزین نشده اند.پس باید پیشگیری کرد.برای مبارزه شیمیایی موثر ترین راه  گرد پاشی با گوگرد یا گرد گوگرد حداکثر به مقدار 120 کیلو گرم و به طور متوسط 60 تا 90 کیلو گرم در سه نوبت در هکتار می باشد مصرف گل گوگرد در شرایط گرم موثر واقع میشود.گرد پاشی با گوگرد را در سه نوبت علیه سفیدک سطحی مو توصیه میکنند:

نوبت اول: وقتی که جوانه ها تازه باز شده است ، یعنی وقتی که تقریبا" 10 الی 4 برگ جوان روی شاخه ها ظاهر شده باشد . در این نوبت به طور متوسط 15 کیلو گل گوگرد مصرف می شود.

نوبت دوم : این مرحله وقتی است که انگور در حال گل کردن است . در این مرحله حدود 30 کیلو در هکتار پاشیده.

نوبت سوم : وقتی که غوره ها تازه ترش شده یعنی حدود 15تا 20 روز بعد از نوبت دوم ، در این مرحله حدود 45 کیلو در هکتار پاشیده میشود.

نباید تصور کرد که در موقع دیگر گوگرد پاشی بی فایده است.بلکه از زمانی که جوانه شروع به باز شدن می نماید تا وقتی که انگور کاملا شیرین نشده پاشیدن گوگرد ممکن و مفید است .مقدار مصرفی گوگرد بستگی به انبوهی بوته ها در هکتار و رشد انها دارد .برای گوگرد پاشی نباید منتظر بروز علائم بیماری بود.از سمهای دیگر مثل کاراتان (دینوکارپ) یک در هزار و توپاس و تریمیدال به نسبت یک در هزار میتوان علیه سفیدک سطحی استفاده کرد

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 28 مهر 1398ساعت 12:44 توسط طاها | تعداد بازديد : 28 | |

جایگاه آجیل در فرهنگ سنتی و باستانی

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در جمعه 26 مهر 1398ساعت 16:27 توسط طاها | تعداد بازديد : 43 | |


صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد