تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
فروشگاه اینترنتی برنج

فروشگاه اینترنتی برنج

فروشگاه اینترنتی برنج

عارضه ترک خوردگی میوه در ارقام هسته داران

عارضه ترک خوردگی میوه در ارقام هسته داران

⁦✴️⁩ ( مخصوصا گیلاس , آلبالو , آلو و هلو و شلیل انجیری ) که در سود بارش باران و یا این که عملیات آب پاشی سنگین وزن گذشته از برداشت ساخت میشود بعنوان یکی‌از مهم‌ترین مشکلاتی است که بیشتر باغداران و فایده برداران هسته دار با آن روبه رو هستند و بازارپسندی و فروش مال بشدت پایین تاثیر قرار می گیرد . در اصل بعداز یک بارندگی و هم عملیات آب پاشی در آخرها زمان پرورش میوه , میزان قابل توجهی آب توسط میوه جذب میشود بطوریکه به دنبال , نیرویی بسمت خارج و پوست وارد میشود و موضوع پارگی را از نازکترین بخش میوه آماده می‌نماید . بدین ترتیب سفارش می شود با اعمال رئیس درست آب پاشی در زمان زمان پرورش و مخصوصا فرایند آخری پرورش میوه و هم کاهش میزان توشه درخت ( تنک کردن میوه در پروسه اول پرورش میوه ) میتوان مسئله ساخت تنشهای فیزیولوژیکی و پارگی در ارقام با اهمیت را کاهش بخشید . میوه های با میزان بالای کلسیم و بر در پوست شان دارنده استحکام و سفتی بیشتر و دیواره های سلولی کارکشته خیس بوده و در سود به عارضه پارگی میوه آلرژی کمتری خواهند داشت . محلولپاشی برگی با کودهای دربردارنده کلسیم و بر در آخرها زمان رویش میوه با تهیه و تنظیم شیب اسمزی در سرتاسر پوست میوه , جریان ورود آب به میوه را کم کرده و در بعضا موردها متوقف خواهد کرد ( همان دیگر کودهای کلسی بر با کاهش فشار اسمزی در بخش های متعدد میوه سبب می‌شوند که جذب آب به وسیله میوه زیاد کاهش یابد ) و مورد پارگی احتمالی در اثر بارش باران و یا این که آب پاشی کاهش مییابد .
. . .
⁦✴️⁩ عنصر مس نیز نقش بارزی در ارتقا ضخامت دیواره سلولی , بهبود استحکام و سفتی پوست و هم محافظت یکنواخت و همگن بودن بافت پوست در بخش های گوناگون میوه دارااست به گونه ای که با بهبود سنتز لیگنین، پکتین، سلولز و ترکیبات الکلی غیر قابل حل در دیواره سلولی، نقشی بسیار مهم در کاهش میزان ترکیدگی میوه ارقام هسته داران ایفا می کند. در مقابل، استفاده بیش از حد کودهای ازته، ضخامت پوست را در ارقام هسته دارن کاهش می دهد و به طور مثال دریافت کود ازته بیش از حد باعث بروز ترک خوردگی هسته در ارقامی از هلو می شود. همچنین، استفاده بیش از حد کودهای ازته، آسیب و خسارات احتمالی در حین برداشت، انبارداری و حمل و نقل را افزایش داده و  بازارپسندی و عمر تازه خوری میوه را کاهش میدهد.

 
موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 3 دی 1398ساعت 15:52 توسط طاها | تعداد بازديد : 59 | |

تقویت جبهه تولید اولویت بخش کشاورزی کشور است

‍ ⭕️ کشاورز: تقویت جبهه تولید اولویت بخش کشاورزی کشور است

✅ سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری با اصحاب رسانه:

🔹گندمکاران برای کشت گندم و تامین ذخایر استراتژیک این کشور نقش بسزایی داشته اند و ما مدیون آنها هستیم.

🔸صمیمانه از کشاورزان گندمکار تقاضا می‌کنیم که باز هم به تولید گندم پرداخته و تولید این محصول را که جایگاه ملی دارد، ادامه دهند.

🔹اتفاقات اقلیمی خاصی را در سال زراعی گذشته داشتیم و علی ‌رغم خسارت و آسیب‌ ها به کشاورزان و زیربناها، این اتفاقات به رشد تولید کمک کرد.

🔸در ۶ ماهه نخست امسال ۵ درصد افزایش تولید داشتیم و رکورد تاریخی تولید برنج زده شد که به خاطر فراوانی آب در پشت سدها بود.

🔹شعار من برای آینده کشاورزی کشور "تقویت جبهه تولید" است که با لحاظ کردن پایداری تولید امکان پذیر خواهد بود.

🔸تقویت امنیت غذایی، ترویج و توسعه فضای کسب و کار در سایه توجه به محدودیت آب نیز از ارکان پایداری تولید است.

🔹نباید فارغ از توجه به مسئله آب نظریه پردازی انجام شود و برای پایداری سرزمین باید به آب توجه ویژه شود.

🔸همچنین حرکت توسعه محور باید بر اساس برنامه و بر مبنای یک مدل فرآیندی باشد.

🔹الگوی کشت در مراحل نهایی شدن است و حدود ۵ سال کار کارشناسی بر روی آن انجام شده که به زودی عرضه خواهد شد.

🔸در چهار سال گذشته، بر روی کشت دیم بسیار کار کرده‌ایم و در کشور ۶ میلیون هکتار محصولات کشاورزی زیرکشت دیم است.

🔹خودکفایی گندم به طور قطع، استمرار خواهد داشت و باید برای خوداتکایی چندین محصول دیگر هم تلاش کنیم که یکی از این محصولات دانه های روغنی است که باید به آن توجه ویژه شود.

🔸محصول "جو" ظرفیت افزایش تولید خوبی دارد و "پنبه" را می توان ظرف سه یا چهار سال به خوداتکایی رساند.

🔹همچنین باید به گلخانه ها توجه خاصی شود که در مدیریت آب، تولید مکانیزه و ایجاد اشتغال نقش اساسی دارند.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 1 دی 1398ساعت 12:44 توسط طاها | تعداد بازديد : 67 | |

او‌لین قدم در آشنایی بونسای؟


▪️فراگرفتن سبک شناسی وبدنبال آن قانون ها فرم ها میباشد با یاددادن این نصیب از علم بونسای شما توانا به آنالیز وتجزیه ونقد یک درخت می‌باشید وهمچنین می‌توانید درطراحی وفرم دهی استعداد درخت را در فرم وسبک ها بونسای کشف بکنید
شما در حالتی که در هر مورد از هنرها که حس بکنید ذوق وسلیقه دارید که بخواهید درآن فن به کار وآفرینش اثر مبادرت بکنید بایستی اصول وفنون آن هنر را بشناسید تا اثری به یادماندنی اخلاق و رفتار بکنید بونسای دل مشغولی هنری است که دارنده تاریخچه , فوت‌و‌فن واصولی است نظیر تمام هنرهای که آدم ها برای ایده های خویش به آن پرداخته

برای مثال هنر شاعری وشعر سرودن که برای بیشتر ما ملموس وقابل فهم است توضیح مختصری می دهم برای شعر سرا شدن ابتدا بایستی ذوق و سلیقه شعر اعلام کردن داشته باشی وبعد شناخت وحفظ کردن شعر های شاعران وبعد نیز شناخت با سبک های شعر وسپس قالب های شعر
سبک های شعر در ادبیات نظیر عراقی یا این که خراسانی ویا هندی وقالب وفرم های شعر مانند غزال , رباعی , مثنوی , , , ,
در تمام سبک ها که ریشه در دنیا بینی وعصر آن سبک است از فرم وقالب ها شعر به کار گیری کرده اند وشاعر با قالب ها وفرم شعر صحبت خویش را گفته ودر این آخرها در شعر پارسی شاعران بخش اعظمی فرم ها را کنار زده وبه نوعی از شعر سفید دست یافتن که با این که در فرم خاصی نیستن ولی در شعر بودن توکل بر آوای آوا لغات شعر های زیبایی سرودن
در هنر بونسای سه سبک است که بر گرفته از فرهنگ و تمدن وفلسفه هنری وزیبا شناسی آن فرهنگ و تمدن است وهم چنین آب وهوای آن بخشها این سه سبک وکلاس بونسای عبارتند از
1 - سبک ژاپن
2 - سبک چین
3 - سبک غرب
در‌این سه سبک گشوده نیز سبک های فرعی را می توان تشخیص اعطا کرد به عنوان مثال سبک چین به دو سبک جنوب وشمال تقسیم می شود که در تمام این سبک ازفرم های بونسای استفاده می شود که تمام فرم ها برگرفته از طبیعت درخت است که هنرمند سعی بر ایجاد اثر می کند مثل همان فرم هاوقالب های شعر که غزل،یا رباعی در تمام سبک ها شعر سروده می شوند فرم های بونسایی هم در سه سبک دیده  شود که هر کدام از فرم ها با توجه به سبک هنرمند اجرا می شوند بسیاری از دوستان علاقه مند به هنر وپرورش بونسای درنت عکس های بونسای را الگو برای هنر ودرخت خود قرار می دهند بدون آنکه سبک اجرای الگو خود را بداند ویا اینکه آیا این الگو با نوع درخت وآب وهوای منطقه خود قابل اجرا است ویا اینکه هنرمند وپرورش دهنده درخت الگوبرای رسیدن به این درخت بونسای از چه درخت سبک وتکنیک ها استفاده کرده ودرنتیجه چنان می شود که بعد از چند سال بدون اینکه به الگو نزدیک بشود از پرورش بونسای دل سرد می شوند سعی خواهد شد در پست های بعد در مورد سبک های بونسای پست داشته باشیم وشناخت بهتری از این هنر زیبا وزنده ارایه بدهیم.
موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در جمعه 29 آذر 1398ساعت 13:11 توسط طاها | تعداد بازديد : 65 | |

بازسازی مجدد کپی علل ترکیدن پوست تنه فضای سبز میوه

علل ترکیدن پوست تنه فضای سبز میوه
ترکیدگی و سوراخ در تنه فضای سبز میوه امری نسبتا ( معمولی است و ممکن است عارضه ها متفاوتی داشته باشد . یکی شایع ترین علل پارگی ها و ترک ها در تنه های درخت دمای سرد ( هوای سرد و یخ‌بندان ) است . بدین رخنه‌ ها پارگی دراثر یخ زدگی گفته می شود . چوب داخلی و بیرونی تنه درخت دراثر نوسانات تغییر تحول دما منبسط و فشرده می شود . این دستور هنگامی واقعه می افتد که در فصل‌زمستان دمای هوا به ذیل صفر رسد بویژه بعداز یک روز آفتابی زمانی تنه درخت در اثر تابیدن خورشید گرم شده‌است . سرعت های گوناگون انبساط در بین چوب داخلی و بیرونی میتواند چنین تنشی را روی تنه به وجود آورد که تولید پارگی می نماید . فضای سبز سیب بدین گونه پارگی در اثر یخ زدگی حیاتی میباشند . رشد فضای سبز در خاک های دارنده زهکشی ضعیف به پارگی در اثر یخ زدگی مستعد می باشند . تنه طبیعت سیب را دوغاب سپید می زنند تا از ترک خوردگی در اثر یخ بندان خودداری کنند . ه
▪️ رویش خیلی دوچندان در آخرها پائیز تحریک شده در اثر دما های گرم , رطوبت دوچندان , و سطح ها فراوان کودهای ازتی میتوانند سبب ساز ارتقاء آلرژی طبیعت به پارگی در اثر یخ زدگی شوند .
▪️ نوسانات وضعیت رویش هم ممکن است باعث پارگی پوست شود . حالت مرطوب یا این که پرورش مناسب در ادامه آب و هوای کم آب ممکن است موجب رویش فراوان یا این که کارکشته گردد که سبب به پارگی پوست می شود .
▪️آفتاب سوختگی صورت دیگری از زخم دیدگی میباشد که می‌تواند موجب پارگی یا این که ترک خوردگی شود . این مدل ضرر غالبا ( در فصل زمستان در طرف جنوب یا این که غرب تنه و شاخه ها به‌وجود می‌آید .
موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در چهارشنبه 27 آذر 1398ساعت 23:48 توسط طاها | تعداد بازديد : 43 | |

خلاصه ای از زمان و شرایط مبارزه با بیماریها وآفات انگور

🔹 باغداران محترم توجه نمایند :

✅برای هر مورد کوچک نباید همیشه نگران باشیم ونباید در صورت مشاهده یک حشره ،تصمیم به سمپاسی باغ بگیریم .لازم به ذکراست درطبیعت  موجودات زنده و حشراتی وجود دارند که همیشه برای باغات ما مفید هستند و دشمنان طبیعی آفات و بیماری ها هستندحفظ و حراست این موجودات مفید باید در اولویت عملیات ما باشد. و خسارت یک آفت تا به آستانه خسارت نرسیده به سمپاشی باغ مجاز نیستیم.

✅مبارزه به صورت بهزراعی خیلی تاثیر دارد . مثالاً در باغات انگور میتوانیم با هرس،برگ چینی،هرس خوشه، حذف شاخه های آفت زده , حذف علفهای هرز، رعایت آبیاری و....... کمک بزرگی به سالم ماندن باغ بنماییم.

✅ویا در مبارزه با کرم ریشه خوار{ کرم سفید ریشه یا  تنبل )هیچ لزومی ندارد کل باغ را با سموم مختلف وبه  صورت غرقابی ابیاری نماییم  .چون در زیر خاک کرمهای بسیارمفید و ارزشمندی وجود دارند که ما با دست خودمان انها را نابودمیکنیم.

  
❤️باغداران محترم هر منطقه،مراحل سمپاشی را طبق برنامه  و پیش آگهی سازمان جهاد کشاورزی شهرستان خودشان رعایت نموده وعمل کنند چون زمان حمله آفت وبیماریها درمناطق مختلف بدلایل متفاوت بودن دمای هوا،نوع خاک،نوع رقم و....با هم فرق میکنند.
.
✔️در غیر این صورت , به هردلیلی که به اطلاعیه های جهاد کشاورزی دسترسی نداشته باشند میتوانند با توضیحات زیر نسبت به سمپاشی اقدام نمایند.(البته این توصیه ها خیلی تقریبی میتواند باشد)

1⃣ روغن پاشی زمستانه :

در خیلی از مناطق کشور ، آخر اسفند ماه ( زمانی که درختان جوانه نزده اند) با روغن ولک ، روغن پاشی می کنند و دستور لازم از طریق کارشناس فنی سم فروشی یا کلینیک های گیاهپزشکی ارائه میگردد.

2⃣مبارزه با سفیدک مو و تریپس {موقعی که برگها به اندازه یک  پنج ریالی هستند} نوع سم از خانواده قارچ کش ها مانند: توپاس- بنومیل وغیره ....برای سفیدک
وسم دیازینون وغیره....برای تریپس

3⃣مبارزه باکرم خوشه خوار وسفیدک ( نسل اول)  { حدود دو هفته قبل از گلدهی} نوع سم از خانواده کرم کش ها مانند : دیازینون – زولون وغیره...وقارچ کش از قبیل توپاس و...

4⃣مبارزه با کرم خوشه خوار و سفیدک ( نسل دوم ) حدود ۲ هفته بعد از گلدهی ؛ سم های ، ردیف سوم ، یاد شده بالا .نسل سوم درصورت نیاز،موقع ترش وشیرین شدن حبه ها،با سمومی که دوره کارنس کمی داشته باشند.

✅توضیح اینکه : آفت و بیماریهای مختلفی در مناطق مختلف وجود دارد که درصورت مشاهده هرگونه آفات وبیماریهای دیگرجهت تشخیص و مبارزه با کارشناس مربوطه مشاوره نمایید۰

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در دوشنبه 25 آذر 1398ساعت 12:40 توسط طاها | تعداد بازديد : 50 | |

علل ریزش گل در انار


همونطور که میدونید انار دو دسته گل داره , یکی گل بارده و یکی گل نازا که از روی ارتفاع درفش ها میشه اینها رو از نیز پاک بخشید , طبیعتا گل های نازا میریزند و بحثی در خصوصشون نیست البته انار دو تا سه توشه گل میده در زمان زمان پرورش , گل اولیه که فروددین ماه و اردیبهشت ماه میده غالبا شایسته ترین #گل میباشد و نسبتاً بیست و تا بیست و پنج درصد از این گل به میوه تبدیل میشه و اعتنا به‌این مورد مهمه که هر چی گل تولید میشه در فروددین ماه و اردیبهشت ماه روی درخت , بایستی دست‌کم در‌حالتی که حالت درخت عالی باشه , بیست درصدش به میوه تبدیل میشه , اکنون در صورتیکه نشد عوارض چه می‌باشد ؟

✔️ نخستین این که انار گرما دوسته و نسبت به سرمای فصل‌زمستان نیز مهم , خب چندسالیست شاهدیم که در شمال نیز سرماهایی میاد که غیر متعارف است , پس یک کدام از عارضه ها ریزش بیش تر از حد گل انار , سرمای فصل زمستان است که سبب میشود جوانه های گل زخم ببینند و در فصل بهار ریزش نمایند , بارندگی های فراوان در حین تلقیح یکی دیگر از عارضه ها است
✔️کمبود عناصری نظیر #روی و #بر و #مولیبدن نیز می‌تواند سهم دار باشد , پس تا اینجا دمای هوای فصل زمستان را بررسی نمایید , بارندگی در حین تلقیح و فقدان بر و روی با تست خاک یا این که برگ , درحال حاضر گل اولیه را که رد کنیم میرسیم به گل دوم که آخرها فصل بهار صورت می‌گیرد , این گلها و گلهای سپس که درتابستان ساخت می‌شوند در حالتی که توجه نمایید دارنده درفش های بلندی می باشند , این گلها در بیشتر مواقع یا این که ریزش می نمایند یا این که می مانند و تلقیح می شوند البته همانگونه که جنابعالی فرمودید بدشکل و ناقص و غیر بازاری میگردند .


موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در شنبه 23 آذر 1398ساعت 12:04 توسط طاها | تعداد بازديد : 61 | |

گونه های کودها وموارد مصرف آنان

♻️ کود ۱۸-۱۸-۱۸
👈 این کود به دلیل درصد بالایی از عناصر NPK به همراه ریز مغذی‌ها تأثیر فوق‌العاده‌ای روی گیاهان زینتی دارد این کود بخصوص در مورد گیاهانی که گل تولید می‌کنند مانند ارکیده، رز، شمعدانی، بگونیا تأثیر زیادی دارد (مناسب برای همه گیاهان).

♻️ کود  ۳۶-۱۲-۱۲
👈 این کود نقش به سزایی در گلدهی دارد، وقتی گیاه آماده گلدهی می‌شود این کود میزان کمیت گلدهی را به شدت افزایش می‌دهد. در تولید گیاهانی مثل لیلیوم، ارکیده، ختمی‌ها، رز، بگونیا استفاده می‌شود.

♻️ کود ۱۳-۴۰-۱۳
👈 این کود آغاز کننده تحریک ریشه است به ویژه برای خاک‌های سرد و مرطوب.

♻️ کود  ۳۸-۱۱-۳
👈 به دلیل پایین بودن ازت و بالا بودن پتاسیم مناسب برای کاکتوس‌ها است به ویژه برای جوانه‌های با سن بیشتر از سه ماه استفاده می‌شود، همچنین این کود در گلخانه‌های هیدروپونیک استفاده می‌شود.

♻️ کود ۳۰-۱۵-۱۵
👈 این کود تحریک‌کننده گل و میوه است و برای همه گیاهان مناسب می‌باشد.

♻️ کود ۲۰-۶-۱۹
👈 کود کامل اختصاصی گیاهان آپارتمانی و فصلی می‌باشد مناسب برای گیاهان دارای گل، گل بریده، درختان میوه، مرکبات، صیفی جات و همچنین غلات و حبوبات که سبب تحریک و توسعه شاخ و برگ می‌شود.

♻️ کود ۳۶-۱۲-۶
👈 این کود مناسب محصولات دارای پیاز مانند گل‌های پیاز دار با خاک شدیداً تثبیت شده با پتاسیم.

♻️ کود ۳۶-۱۲-۷٫۵
👈 مخصوص استفاده برای محصولات هیدروپونیک.

♻️ کود ۶-۶-۱۹
👈 برای سبزیجات برگی و گیاهان علفی گلدانی کاربرد دارد.

♻️ کود ۱۰-۵-۲۰
👈 کود اختصاصی برای گیاهان آپارتمانی، درخت و درختچه‌ها و بونسای. این کود به دلیل داشتن ازت بالا برای هر گونه گیاه گلدانی برگ سبز و انواع نخل‌ها، گیاهان سوزنی، چمن و درختچه‌های زینتی مناسب می‌باشد.

♻️ کود ۲۰-۲۰-۲۰
👈 این کود حاوی عناصر پرمصرف مورد نیاز گیاهان نظیر نیتروژن، فسفر و پتاسیم، هر یک با غلظت ۲۰% و همچنین سایر عناصر کم مصرف نظیر بر، مس، آهن، منگنز، مولیدن و روی (به صورت کلات EDTA) به عنوان یک کود کامل و به صورت پودر کریستالی آبی رنگ ارائه می‌گردد. استفاده از این کود موجب رشد اولیه گیاه و افزایش قند، بهبود رنگ و طعم میوه شده و برای درختان میوه، انگور، صیفی جات، سبزیجات، انواع گل و غلات بسیار مناسب می‌باشد

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 21 آذر 1398ساعت 12:46 توسط طاها | تعداد بازديد : 48 | |

بیماری اتشک یا فایر بلایت

بیماری آتشک یا همان فایر بلایت که توسط یک نوع باکتری ایجاد می شود یکی از شدیدترین  ومخرب ترین بیماری درختان میوه دانه دار محسوب می شوند که بیشترین خسارت رابه درختان گلابی، سیب وارد می کند .انتخاب نام آتشک یاسوختگی آتشین  برای این بیماری ظاهرا به جهت توصیف وضعیت درختان مبتلا بهترین انتخاب بوده است چراکه با داشتن شاخه ها وبرگهای سیاه شده، ظاهری کاملاً مشابه به یک درخت آتش گرفته به خود می گیرد .بیماری آتشک نه تنها منجر به کاهش سالیانه محصول درخت می گردد بلکه به واسطه انهدام شاخه های کوچک میوه دهنده وشاخه های اصلی وگاه تمام درخت باعث کاهش محصول در سالهای بعد نیز می شود ونهالهای مبتلا در خزانه ها به علت آلودگی به باکتری غیر قابل فروش شده و آلودگی درخت منجر به مرگ آن می گردد به همین جهت خسارت شدیدی در باغات میوه ایجاد می کند .

🌷علائم بیماری :
علائم بیماری آتشک بجز در موارد استثنایی براحتی قابل تشخیص بوده وبه آسانی می توان از علائم سایر بیماریهای سیب وگلابی تمیز داد .بارزترین علائم این بیماری برروی درختان گلابی، به و سیب ،وجود برگها وشکوفه های به ظاهر سوخته برروی شاخه ها است  هنگامیکه شاخه های تازه وجوان آلوده باشند انتهای شاخه ها خم شده وحالت عصایی به خود میگیرند که به آن سر عصایی شدن شاخه هامی گویند .اولین علائم بیماری معمولاًبرروی گلها ظاهرمی شود بطوریکه ابتدا گلها حالت آب سوخته پیدا کرده وآنگاه پژمرده وچروکیده می شوند وبه رنگ قهوه ای تیره تا سیاه در می آیند . شکوفه های آلوده ممکن است بیفتند ولی معمولا بصورت آویزان وچسبیده باقی می مانند پس از شکوفه ها شاخه های جوان وتُرد وآبدار ویا جوشهای اطراف درختان حساسیت بیشتری به این بیماری نشان داده وآلوده می شوند واغلب انتهای این شاخه ها خم شده وبه شکل عصا در می آید وآلودگی بر روی برگها نیز از محل رگبرگها ایجاد و به تدریج برگها آب سوخته وخشک شده وچسبیده به شاخه های آلوده باقی می ماند و این تغییر رنگ در درختان گلابی به رنگ سیاه،در درختان (به)به رنگ قهوه ای تیره ودردرختان سیب به رنگ قهوه ای روشن ظاهر می شود

🌷عوامل موثر در کسترش وتوسعه بیماری :
یکی از عوامل مهم وتاثیر  گذار بر توسعه بیماری آتشک شرایط آب وهوایی حاکم بر منطقه است .درجه حرارت (29-24درجه) و مقدار رطوبت محیط نیز که به اشکال باران،شبنم یا رطوبت نسبی بسیار زیاد دیده می شود از عوامل باکتری این بیماری محسوب میشود. دومین عامل که مهمترین عامل انتقال و انتشار این بیماری میباشد حشرات،مخصوصا“ زنبور عسل است که این حشرات از یک طرف با حمل عامل بیماری بر روی بدن خود انتشار باکتری می گردند و از طرف دیگر به واسطه تغذیه از گیاهان ،میزبان ورود باکتری به درون گیاه میشون

🌷روشهای مبارزه وکنترل :
کنترل این بیماری به روش شیمیایی وبا استفاده از سم به تنهایی مشکل ویا غیر ممکن می باشد .بنابراین استفاده از روشهای پیشگیری ورعایت نکات زیر لازم وضروری است :
1- نظر به اینکه انتقال بیماری از منطقه ای به منطقه ای دیگر معمولا از طریق نهال، قلمه ویا پیوندک صورت می گیرد بنابراین نهال وقلمه ویا پیوندک مورد نیاز از مناطق سالم و عاری از بیماری تهیه گردیده وسعی شود از ارقا م مقاوم استفاده گردد.
2– باغات از نظر تغذیه مورد توجه قرا گیرند واز مصرف زیاد کود ازته که سبب افزایش رشد و رویشی وابدار شدن شاخه شده وحساسیت درختان را نسبت به این بیماری افزایش میدهد خودداری شود
3- اندام های آلوده هرس و منهدم گردند وعلفهای هرز باغ واطراف درختان حذف شوند.
4- وسایل کار اعم از قیچی ،چاقو ،اره وغیره با الکل یا مایع ضد عفونی کننده پس از هرس هر درخت ضد عفونی گردند
5- نظربه اینکه زنبور عسل مهمترین عامل انتقال این بیماری در زمان گلدهی است از استقرار کندوهای زنبور عسل در باغات ومناطق آلوده جدا خودداری گردد.
6- از آنجایی که حشرات (همچون شته ها ،زنجره ها وپسیلها )به همراه کنه ها از عوامل انتقال بیماری در طول فصل رویشی محسوب میگردند مبارزه موثر با این حشرات در زمان رشد رویشی درختان ضرورت دارد
7- باغات آلوده با محلول سمی بردو یکبار در پاییز وسه بار در بهار در زمان گل دهی درختان، یک نوبت در موقعی که 5 درصد شکوفه باز شده است ،یک نوبت در زمانی که 50 درصد شکوفه ها ویک نوبت در زمان باز شدن تمام گلها سمپاشی گردند.
انتخاب نهال سالم وعاری از بیماری، گام اساسی در احداث وتوسعه ی باغات و تولید اقتصادی محصولات باغی می باشد
برای مدیریت وجلوگیری از بیماری آتشک لازم است تلفیقی از روشهای پیشگیری وکنترل انجام گیرد.

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در سه شنبه 19 آذر 1398ساعت 13:22 توسط طاها | تعداد بازديد : 40 | |

نکات مخصوص درباره ی عنصر اهن

نکات مخصوص درباره ی عنصر اهن
1 - میزان کافی آهن در عمده تولیدات حدود تا 100 ( ppm ) درماده کم آب است
2 - آهن چهار‌مین عنصر مضاعف پوسته زمین بعداز اکسیژن , سیلیسیم و آلومینیم با میزان 5/6 در صد است و میانگین میزان آن در خاک 3/8 در صد تقریب زده شده‌است
3 - به طور معمول صورت قابل جذب برای گیاهFe2+
4 - بارزترین نماد نبود اهن : برگ‌ها زرد رنگ مي‌شوندو رگبرگ‌ها سبز باقي مي‌مانند ) ولی در بعضا گیاهان مثل گلابی چه بسا رگبرگها نیز سپید و رنگ پریده میگردند (
5 - در محیط های غرقاب که الکترون فراوان و حالت احیا مهیا است , فراهمی آهن فراوان است
6 - تفاوت نشانه ها نبود آهن با منیزیم در‌این است که نبود آهن ابتدا در برگهای برنا ظواهر می شود البته منیزیم در برگهای کهن سال زودتر دیده میشود
7 - کم تحرک ترین عنصر کم مصرف در گیاه آهن است
8 - علامت ها كمبود آهن در بعضا گياهان ( مثل كلم و شلغم ) به سختي از كمبود Mn متمايز است و بايد از طریق تجزيه گياه به کارگیری كنيم .
9 - براي شناسایی كمبود در خاكهاي خنثي تا قليايي سورگوم مورد قابل قبولی است .
10 - بیشترین علت نبود آهن , کم بودن اندازه آن در خاک نیست . بلکه تبدیل شدن آن به صورت غیرقابل جذب برای گیاه خلل حیاتی است
11 - گیاه دستکم 10 - 6 مولار آهن احتیاج داراست
12 - به ازاء هر يك واحد افزايش PH , حلاليت تركيبات آهن ( 3ظرفیتی ) هزار سکو و ( 2ظرفیتی ) صد درجه كاهش پيدا مي‌كند .
13 - نبود آهن طبیعت میوه در خاک های آهکی جمهوری اسلامی ایران گسترده و شدید است
14 - آهن به وسيله فرايند پخشيدگي جذب مي گردد البته بوسیله ساير فرايندهاي ديگر دربرگیرنده حركت عده اي نيز مي تواند جذب تراز ریشه گياه شود .
موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 3 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در يکشنبه 17 آذر 1398ساعت 13:35 توسط طاها | تعداد بازديد : 51 | |

تهیه خاک مناسب جهت کاشت درختان براساس اقلیم منطقه


با مشخص شدن انواع خاک ها جهت خاک مناسب درختان، بسته به نوع درخت و اقلیم منطقه به مخلوط خاک مناسبی جهت رشد بهتر درختان نیاز داریم. بطور کلی جهت تمامی درختان داشتن خاکهای رسی- شنی به همراه آهک مناسب و کود حیوانی بهترین خاک می باشند. اما بطور اختصاصی به خاک مورد نیاز چند نوع درخت در زیر اشاره می کنیم:

🔹خاک مناسب سیب: سیب درخت پر توقع است که ریشه های آن در سطح گسترش زیادی دارد؛ بنابراین خاک باید حاصلخیز و از لحاظ مواد آلی غنی باشد و قابلیت نفذ آن نیز خوب باشد. روی این اصل خاکهای شنی- رسی را انتخاب می نمایند به شرطی که کودهای دامی و مواد آلی به خوبی تقویت شده باشد. درخاکهای ضعیف رشد سالیانه شاخه ها کم و برگها کوچک به رنگ سبز کم رنگ یا مایل به زرد درمی آید و ریزش میوه ها زیاد و میوه ها ریز است. درخت سیب در آب و هوای مرطوب بهتر رشد می کند. اکثرا درخت سیب در نقاط خنک و رو به شمال که برای درختان دیگر مناسب نیست، کاشته می شود.

🔹خاک مناسب گلابی :درخت گلابی از درخت هایست که نسبت به نوع خاک خیلی مشکل پسند است. برای اینکه میوه خوب بدهد بیشتر به خاک قابل نفوذ در قشرزیرین نیاز دارد خاک نباید آهک فراوان داشته باشد. درخت گلابی خاکهای رسوبی و زمین های توربی که عمل آمده باشند و زمین های با خاک دستی را دوست دارد.
🔹خاک مناسب هلو: در صورتی که طبقه ای غیرقابل نفوذ در خاک تحت الارض وجود دارد، نباید اقدام به کشت هلو نمود. چنانچه خاک های سنگین با کود دامی و کود سبز اصلاح شوند و قابلیت نفوذشان زیاد گردد، می توان اقدام به کشت نمود. در موقع درخت کاری در منطقه ای که دارای انواع اراضی است، معمولا اراضی بسیار سبک را به کشت هلو اختصاص می دهند. هلو را در زمین های نم دار و عمیق بیشتر روی پایه آلو و در زمین های کم قوت، روی پایه زردآلو پیوند می زنند.

🔹خاک مناسب زردآلو :زردآلو در خاک های سبک تا متوسط از نظر بافت رشد، بهتری دارد. خاک باید عمیق، قابل نفوذ به آب و تهویه خوب باشد. خاک های سرد و متراکم رسی برای کشت و کاراین درخت مناسب نیست. همچنین در مناطقی که سطح آب تحت الارض بالاست، باید از کشت این درخت خودداری شود؛ زیرا نسبت به آب زیاد در خاک حساسیت نشان می دهد. درخت زردآلو بیشتر در خاکهای عمیق و کم رطوبت و سبک بارور می شود. در زمین های مرطوب از بدنه و شاخه درخت صمغ تراوش می کند. درخت زردآلو در زمینی که خاکش گرم و کمی آهک دار بوده و مرطوب نباشد، میوه بهتری می دهد. خاک محل کاشت زردآلو باید حدود 30 متر عمق داشته باشد. اگر خاک زهکشی خوبی داشته باشد، مقدار زیاد آهک در خاک تاثیری روی رشد درخت نخواهد داشت.

🔹خاک مناسب آلو :بطورکلی خاکهای عمیق شنی لومی با زهکش خوب و عاری از شوری و قلیائیت برای آلو مطلوب است. خاکهای غنی از پتاس ترجیح دارد؛ زیرا نیاز به پتاس در آلوها بیشتر است.
🔹خاک مناسب گیلاس :در خاک های سنگین و بدون زهکشی نتیجه مطلوبی از نظر میوه دهی عاید نخواهد شد. در کشت گیلاس خاک باید عمیق، حاصلخیز و دارای قابلیت نفوذ خوبی باشد. برای حفظ حاصلخیزی خاک باید علفهای دور درخت به خوبی زده شود و در زمستان با کودهای شیمیایی و کود پوسیده دامی خاک تقویت گردد.
🔹خاک مناسب خرما: خرما به شوری و خشکی خاک مقاوم است و در انواع خاکها قادر به زندگی است؛ با وجود این بعضی از گونه ها خاک های سنگین و پاره ای دیگر خاک های سبک را بهتر می پسندند.
🔹خاک مناسب مرکبات: مرکبات را میتوان تقریبا در انواع مختلف خاکها کاشت؛ با وجود این در بعضی از اراضی سنگلاخی و باتلاقی و همچنین اراضی شور بایستی از کشت مرکبات خودداری کرد. بهترین خاک برای کاشت مرکبات اراضی شنی- رسی و یا رسی- شنی هوموس دار می باشد. اگر حاصلخیزی زمین کم باشد باید با اضافه کردن کودشیمیایی و کود دامی و یا کود سبز سطح حاصلخیزی خاک را بالا برد

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در جمعه 15 آذر 1398ساعت 12:32 توسط طاها | تعداد بازديد : 62 | |


صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد